verzending, bezorging

Verzending via GLS
Al onze artikelen worden op werkdagen op maandag t/m vrijdag verzonden met GLS (Nederland en België).
Levering op een postbusadres is niet mogelijk.
Als GLS uw bestelling bij ons heeft opgehaald, ontvangt u een email met daarin een link naar de track&trace gegevens. Met deze track&trace kunt u informatie krijgen over de levering en hier eventueel wijzigingen in aanbrengen. https://gls-group.eu/NL/nl/afleveropties
Er kan door omstandigheden vertraging ontstaan. Sprookjesjurken is niet aansprakelijk/verantwoordelijk voor vertraging die ontstaat bij de vervoerder.
Meer informatie over GLS verzending (website GLS).

Verzending via PostNL aangetekend (alleen mogelijk op uw verzoek)
Onze vaste verzender is GLS, maar als u daar om welke reden dan ook geen gebruik van wilt maken, kunnen wij op uw verzoek een bestelling verzenden met PostNL (aangetekend €8,90).
Gratis verzending is niet van toepassing op PostNL zendingen.
Wij hebben géén overeenkomst met PostNL, voor een zending die op uw verzoek met PostNL verstuurd wordt, gelden de voorwaarden van PostNL. Dit betekent onder meer dat wij niet aansprakelijk/verantwoordelijk zijn voor het verzend- en afleverproces van PostNL en de eventuele gevolgen daarvan.

Een artikel/bestelling bij ons ophalen
Dit is mogelijk, hiervoor kunt u een afspraak met ons maken. Het afhaaladres in Lemmer vindt u bij "contact".

Minimum bestelbedrag
Wij hanteren een minimum bestelbedrag van €15,00
Er zitten achter de schermen een hoop vaste kosten op een pakketje waar u als klant niets van merkt, maar die er wel zijn. Het is hierdoor voor ons helaas niet mogelijk om bestellingen onder de €15,00 te verzenden.
Onbestelbare pakketten/ontvanger is niet thuis (niet thuis bericht)
Indien er niemand op het opgegeven adres aanwezig is om het pakket aan te nemen, kan de GLS bezorger het bij (naaste) buren proberen af te leveren, of neemt hij het pakket weer mee naar het GLS depot. In dat laatste geval kunt u via de track&trace aangeven hoe u het pakket alsnog in ontvangst wilt nemen.
Houdt u er rekening mee dat u adresgegevens correct invult én dat u vooraf organiseert dat uw pakket ook afgeleverd kan worden. De GLS bezorger of Sprookjesjurken is niet aansprakelijk/verantwoordelijk voor als er op het genoemde adres niemand het pakket in ontvangst heeft kunnen nemen door openingstijden/voorwaarden/beperkingen van een afleveradres.
Als u geen "niet thuis bericht" in de bus heeft gekregen, checkt u dan de actuele track&trace status.
Indien een pakket onbestelbaar is/niet in ontvangst wordt genomen/niet op het afhaalpunt wordt afgehaald of aan de deur wordt geweigerd en door GLS weer naar Sprookjesjurken retour wordt gestuurd, zullen de retourkosten bij u in rekening worden gebracht.

Wanneer/op welke dag worden artikelen verstuurd
Koopartikelen worden dagelijks verzonden. Op welke dag wij de huurbestelling versturen hangt af van de dag waarop u het huurt (nodig heeft). Na plaatsing van uw huurbestelling ontvangt u van ons een afspraken/bevestigingsmail waarin verdere details wordt aangegeven. U betaalt alleen huur voor de huurdag zelf en niet voor de dag dat het naar u onderweg is.

Wanneer ontvangt u een huurkostuum
Wanneer u het kostuum ontvangt, hangt van de huurdag af. Het aflevermoment van GLS is via de track&trace te volgen.

Adressering, aflevering op een ander adres
U kunt een door u gekozen afleveradres invoeren bij het bestellen. Dat hoeft dus niet persé uw eigen huisadres te zijn, maar dit kan ook bv een werkadres zijn of het adres van iemand anders of uw vakantieadres. Houdt u er rekening mee dat u adresgegevens juist invult én dat u vooraf organiseert dat uw pakket ook afgeleverd kan worden en door iemand in ontvangst wordt genomen. De GLS bezorger of Sprookjesjurken is niet verantwoordelijk of aansprakelijk als er op het genoemde adres niemand het pakket in ontvangst heeft kunnen nemen door openingstijden/voorwaarden/beperkingen van een afleveradres.

Zitten er kosten verbonden aan de dag(en) die het kostuum onderweg is?
De dag die nodig is voor het opsturen en het terugsturen wordt niet gezien als huur, u betaalt alleen huur voor de dag(en) dat u het kostuum huurt. U dient het gehuurde wel op de afgesproken dag weer terug te sturen.

Ik ben niet thuis op de door GLS opgegeven afleverdag
Via de track&trace code van GLS kunt u kosteloos een alternatieve afleveroptie selecteren:
- Bezorgen op een andere datum.
- Bezorgen bij een GLS Pakketshop naar keuze of GLS Depot: u haalt daar het pakket op.

verpakking van een bestelling
Wij versturen een bestelling in een verzendzak of in een doos. Kleding wordt opgevouwen verstuurd. Hierdoor zullen er altijd kreukels in zitten, dit is niet te voorkomen. Hoepels worden indien mogelijk kleiner gerold waardoor ze toch verzendbaar worden. Gebruikte dozen die nog geschikt zijn voor verzending hergebruiken wij.
Het kan zijn dat uw bestelling ingepakt het formaat van een brievenbuspakketje heeft en de bezorger het dan ook bij u in de brievenbus stopt. Uw brievenbuspakketje heeft uiteraard wel de behandeling en bescherming van een postpakket gekregen (incusief track&trace).

Aanvullend
Aanvullend op bovenstaande informatie gelden onze algemene voorwaarden en indien u huurt ook onze huurvoorwaarden. Beide zijn op onze website toegankelijk.