zichttermijn en ruilen

Zichttermijn (herroepingsrecht).
U heeft het recht uw koopbestelling of een koopartikel uit uw bestelling tot 14 kalenderdagen na ontvangst zonder opgave van reden te retourneren. Tijdens deze termijn kunt u het artikel beoordelen zoals u dat in een fysieke winkel zou doen. Zolang u nog niet heeft besloten of u het artikel wilt houden mag u het niet gebruiken. Besluit u het niet te willen houden, dan mag u het artikel aan ons retourneren.
-huuratikelen zijn uitgesloten van de zichttermijn.

Welke artikelen kunt u terugsturen (retourvoorwaarden).
Om van het hierboven genoemde herroepingsrecht gebruik te kunnen maken, dient uw koopartikel ongebruikt, ongedragen, schoon, ongewassen, compleet en onbeschadigd te zijn, dit betekent:
Stuur de originele productverpakking mee terug;
Geen verwijderde kaartjes en/of (pas)labels, ook niet deels afgeknipt/lostgetrokken/gescheurd;
Geen verwijderde verzegeling, ook niet deels afgeknipt/lostgetrokken/gescheurd;
Geen passschade of passporen;
Geen dierenharen of luchtjes zoals parfum, zweet, rook, eten;
Kortom: u ontvangt een nieuw en ongebruikt artikel, dit dient in dezelfde staat teruggestuurd te worden.
-huuratikelen zijn uitgesloten van de zichttermijn.

Terugsturen.
Terugsturen doet u binnen de zichttermijn of u kondigt uw retour binnen de zichttermijn aan door een email naar info@sprookjesjurken.nl te sturen (u heeft dan nog 14 kalenderdagen om het daadwerkelijk terug te sturen). Gebruik bij voorkeur ons retourformulier voor een vlotte afhandeling. Dit kunt u meesturen of mailen.
Gebruik voor het terugsturen ons adres in Lemmer, niet een postpunt/ophaallocatie! De kosten en het risico van de retourzending zijn voor uw eigen rekening. Bewaar uw verzendbewijs tot u van ons de bevestiging heeft gekregen dat uw retourzending goed is aangekomen.
-stuurt u het naar een postpunt of afhaallocatie, dan brengen wij €9,00 ophaalkosten in rekening.
-ongefrankeerde zendingen brengen wij in rekening.
-rembourszendingen worden niet geaccepteerd.

Afhandeling en terugbetaling.
Nadat wij uw retourzending hebben ontvangen, wordt deze gecontroleerd op de retourvoorwaarden. Indien uw artikel hieraan voldoet, wordt het aankoopbedrag van het retourartikel binnen 5 werkdagen aan u teruggestort.
Indien u de gehele bestelling retourneert, ontvangt u tevens de eventueel aan ons betaalde verzendkosten voor de heenzending terug. Ontvangen korting, wordt met het retourbedrag (evenredig) verrekend. Paypalkosten worden niet vergoed bij retourzendingen.
De kosten voor het terugsturen van het artikel/de bestelling zijn altijd voor uw rekening.

Retourzending voldoet niet aan de retourvoorwaarden.
Voldoet uw retourartikel niet aan de genoemde voorwaarden, dit geldt tevens voor zendingen die beschadigd zijn geraakt tijdens de verzending van u naar ons, dan wordt het:
a. niet geaccepteerd: wij zullen het op uw kosten naar u terugsturen.
b. geaccepteerd met waardevermindering. Gaat u niet akkoord met waardevermindering, dan zullen wij het op uw kosten naar u terugsturen.
-niet geaccepteerde retourartikelen kunnen, na betaling van verzendkosten, naar u worden teruggestuurd.
-wij faciliteren geen opslag, wanneer wij binnen 1 maand geen reactie ontvangen op onze berichtgeving wordt uw retourartikel gedoneerd aan een goed doel.

Artikelen terugsturen buiten de zichttermijn.
Het is bij ons in sommige gevallen mogelijk om ook ná de zichttermijn van 14 kalenderdagen een artikel te retourneren. Stuur hiervoor een email naar info@sprookjesjurken.nl met daarin het bestelnummer. Wij zullen u dan laten weten of dit artikel nog geretourneerd kan worden.
Indien wij akkoord gaan met een retourzending, zullen wij het aankoopbedrag van het geretourneerde artikel minus 30% met een minimum van €10,00 na ontvangst en controle van de retourzending binnen 5 werkdagen naar u overmaken.
Het artikel dient verder te voldoen aan onze retourvoorwaarden.
De kosten voor het terugsturen van het artikel/de bestelling zijn altijd voor uw rekening.

Ruilen.
Als u een ontvangen koopartikel/bestelling wilt omruilen voor bijvoorbeeld een andere maat, kleur of een ander artikel, dan dient u een nieuwe bestelling te plaatsen. De nieuwe bestelling dient u te betalen, wij kunnen bestellingen niet met elkaar verrekenen. Het "oude" artikel kunt u volgens de hierboven beschreven retourprocedure retourneren.
-huuratikelen kunt u niet ruilen.