passen, maat/staat/merk

Hoe valt de maat / pas ik het kostuum/jurk wel?
Op onze website staat de maat/maten bij het kostuum/jurk als u op de detailpagina klikt. In veel gevallen hebben wij er extra afmetingen of opmerkingen bij gezet ter verduidelijking.
Houdt u altijd rekening met een marge. Een kostuum wat op papier nét aan zal passen zal in de praktijk waarschijnlijk (te) strak zitten waardoor het niet mooi valt of makkelijk kunnen uitscheuren bij het dragen. U wilt ook goed en makkelijk kunnen bewegen, met een jurk/kostuum die heel strak zit, zal dit niet lukken.
Wij kunnen op afstand niet bepalen of u het kostuum van uw keuze precies past, of u een maatgarantie geven (elk persoon en kostuum/jurk is weer anders).
Houdt u er rekening mee dat de meeste kostuums zo gemaakt zijn dat ze voor zoveel mogelijk mensen passen. Dat betekent dat er vaak gebruik wordt gemaakt van rekbare stoffen en elastiek in tailles. Het kan dus voorkomen dat ondanks dat u het kostuum goed past qua maat, niet ieder stukje van het kostuum goed aansluit op uw lijf, of naar wens zit/valt.
Als u in de gelegenheid bent om bij ons te komen passen, geeft dat uiteraard altijd de meeste zekerheid over een maat en kan dit een eventuele teleurstelling voorkomen. Graag vooraf even bellen/mailen om een afspraak te maken. Wij hebben geen winkel met pashokjes, maar een bedrijfs/magazijnruimte waar u op afspraak kunt langskomen om te kijken/passen.
Het kan voorkomen dat het kostuum/jurk van uw keuze op het moment van passen in de verhuur zit en dus niet beschikbaar is. Wilt u weten of het kostuum/jurk van uw keuze beschikbaar is om te passen, belt of mailt u ons dan even vooraf.

Ik wil bij jullie langskomen om te passen, kan dat?
Dat is mogelijk. U kunt bij ons (op afspraak) langskomen om te passen. Mailt, belt, of appt u ons als u een pas-afspraak wilt maken.
Wij hebben geen winkel met pashokjes, maar een bedrijfs/magazijnruimte waarin u kunt langskomen om te kijken/passen.
Het kan voorkomen dat het kostuum van uw keuze op het moment van passen in de verhuur zit en dus niet beschikbaar is.
Heeft u na het passen een kostuum uitgezocht, maar neemt u het nog niet direct mee? Dan reserveren wij het voor u (€7,50 per kostuum). Op het moment dat u dit kostuum dan daadwerkelijk huurt, ontvangt u deze €7,50 weer terug.

Kunnen jullie het kostuum/jurk opsturen zodat ik vooraf kan passen?
Wij bieden u de mogelijkheid om bij ons (op afspraak) een kostuum/jurk te passen. U kunt een kostuum/jurk niet meenemen/op laten sturen om te passen, dat is voor ons geen passen, maar huren.
De afmetingen van de meeste kostuums/jurken staan op onze website vermeld, hiermee kunt u vooraf vrij goed bepalen of een kostuum u wel of niet past. U kunt ons eventueel vragen een bepaald gedeelte van een kostuum/jurk op te meten voor u.

Krijg ik mijn geld terug als ik een kostuum/jurk niet pas?
Bij huur is dit niet mogelijk. Wij bieden diverse mogelijkheden aan (hierboven beschreven) om vooraf de maat zo goed mogelijk te kunnen bepalen. Mocht een kostuum onverhoopt niet (goed) passen, dan kunnen wij daar geen garantie op geven of u daarvoor geld teruggeven.

De pruik zit/past niet goed of staat niet mooi. Krijg ik mijn geld terug?
Dit is niet mogelijk. De pruiken die wij verhuren zijn geen professionele haarstukken en ook niet speciaal naar de afmeting van uw hoofd gemaakt, maar feestpruiken. U dient de pruik ook op die manier te zien. De pruiken zijn vaak syntetisch. De pruiken zijn gemaakt zodat ze op relatief veel hoofden passen, maar wij kunnen nooit garanderen dat de pruik perfect past op uw hoofd. Het onder de haarlaag zittende haarnet of uw eigen haar kan eventueel zichtbaar zijn tijdens het dragen. Om een pruik beter te laten zitten is het aan te raden een pruikenkapje/netje te gebruiken, dan kunt u het eigen haar in het netje wegwerken (bijvoorbeeld in een knotje in de nek). Het kan voorkomen dat uw eigen haar onder de randen van pruik uit komt. Dit is niet altijd te voorkomen. Soms horen wij van een klant dat de pruik te klein is, terwijl dezelfde pruik bij een andere klant wél past. Dan is de pruik niet goed opgezet of er zit een bos (lang) eigen haar onder de pruik waardoor het niet meer past (de ruimte in de pruik wordt dan al gebruikt door het eigen haar i.p.v. het hoofd) of het hoofd van de klant groter is dan gemiddeld.  

Wat is de staat van het kostuum/jurk dat ik wil huren?
In de meeste gevallen ontvangt u een kostuum in goede gedragen staat. Het kan ook zijn dat u een nieuw kostuum ontvangt. Een kostuum in goede gedragen staat kan kleine gebruiksporen hebben, maar is dan wel gewoon goed te gebruiken. Heeft een kostuum opvallende schade, dan zal dit kostuum uit de verhuur worden gehaald of is de huur van het kostuum verlaagd indien het kostuum nog wel goed draagbaar is. De gebruiksporen worden in het laatste geval vermeld zodat u weet wat u kunt verwachten.

Wat voor merk is het kostuum/jurk?
Wij kopen onze kostuums bij verschillende leveranciers in en daarom vindt u op onze site verschillende merken, de meeste kostuums zijn van Disney en de meeste galajurken zijn van bekende merken. Maar wij hebben ook kostuums van andere merken of speciaal voor ons gemaakte kostuums (merkloos).
Een Disney label in een kostuum betekent niet per automatisch dat dit kostuum dan het mooiste/beste is. Er zijn ook kostuums in ons assortiment die kwalitiatief beter of mooier zijn dan de originele Disney kostuums. Het merk zegt dus niet altijd alles.