sprookjesjurken.nl

annuleren, retouren, ruilen

Annuleren

Kan ik mijn bestelling met koopartikelen nog annuleren?
Het annuleren van een koopbestelling is mogelijk en kosteloos, zolang deze nog niet door ons is verstuurd.
Hoe doet u dit? Stuur een email naar info@sprookjesjurken waarin u aangeeft de bestelling te willen annuleren. Vergeet niet het bestelnummer te vermelden.
Heeft u al betaald, dan ontvangt u de betaling binnen 5 werkdagen terug.

Kan ik mijn bestelling met huurartikelen nog annuleren?
Het annuleren van een huurbestelling is mogelijk, zolang deze nog niet door ons is verstuurd.
Hoe doet u dit? Stuur ons een email waarin u aangeeft de bestelling te willen annuleren. Vergeet niet het bestelnummer te vermelden.
Heeft u al betaald, dan ontvangt u de betaling minus €7,50 per volwassenkostuum, €4,00 per kinderkostuum en €1,50 per accessoire, binnen 5 werkdagen terug.

Annuleren van een bestelling (na verzending)
Annuleren is niet meer mogelijk als een bestelling al door ons is verstuurd.
Voor koopartikelen kunt u uw bestelling na ontvangst op basis van uw herroepingsrecht terugsturen. Hoe dit werkt staat hieronder beschreven.Herroepingsrecht, retourrecht, wet kopen op afstand, zichttermijn, afkoelingsperiode

Wat is dit?
Het zijn allemaal benamingen voor hetzelfde: u heeft het recht uw bestelling of een artikel uit uw bestelling tot 14 kalenderdagen na ontvangst zonder opgave van reden te retourneren. Tijdens deze termijn kunt u het artikel beoordelen zoals u dat in een fysieke winkel zou doen. Zolang u nog niet heeft besloten of u het artikel wilt houden mag u het niet gebruiken. Besluit u het niet te willen houden, dan mag u het artikel aan ons retourneren. Dit alles geldt alleen voor koopartikelen, huurartikelen zijn uitgesloten van een zichttermijn.


Retourprocedure bij herroepingsrecht

Mag ik mijn artikelen retourneren?
Het herroepingsrecht geldt voor koopartikelen (niet voor huurartikelen).
Om van het hierboven genoemde herroepingsrecht gebruik te kunnen maken, dient uw retourartikel ongebruikt, ongedragen, schoon, ongewassen, compleet en onbeschadigd te zijn.
Dit betekent:
Kaartjes en labels mogen niet afgeknipt of verwijderd zijn.
Passen mag, mits dit geen schade of gebruiksporen achterlaat.
Er mogen geen dierenharen of luchtjes op het artikel zijn gekomen zoals parfumlucht, zweetlucht, tabakslucht, rooklucht, kooklucht etc.
U stuurt indien dit redelijkerwijs mogelijk is de originele verpakking mee terug, we bedoelen daarmee niet de verzendzak of verzenddoos, maar de productverpakking.
Bij artikelen die een verzegeling of paslabel bevatten mag de verzegeling of het paslabel niet (deels) zijn verbroken of verwijderd.
Kortom: u ontvangt een nieuw en ongebruikt artikel, dat dient in dezelfde staat teruggestuurd te worden.

Hoe retourneer ik mijn artikelen?
Als uw artikel voldoet aan de hierbovengenoemde voorwaarden, stuurt u het artikel binnen de zichttermijn retour of u kondigt uw retour binnen de zichttermijn aan door een email naar info@sprookjesjurken.nl te sturen. U heeft dan nog 14 kalenderdagen om het terug te sturen. Gebruik bij voorkeur ons retourformulier voor een vlotte afhandeling. Print en vul het formulier in, en stuur dit mee met uw retourzending. De kosten en het risico van de retourzending zijn voor uw eigen rekening. Zorgt ervoor dat uw retourzending goed verpakt en duidelijk geadresseerd is. Bewaar uw verzendbewijs tot u van ons de bevestiging heeft gekregen dat uw retourzending goed is aangekomen (uw retourzending dient daadwerkelijk te worden afgeleverd op ons (retour)adres in Lemmer). Ongefrankeerde retourzendingen of zendingen onder rembours worden door ons niet geaccepteerd.

Hoe wordt mijn retour verwerkt en afgehandeld?
Nadat wij uw retourzending hebben ontvangen, wordt deze gecontroleerd op de retourvoorwaarden. Indien uw artikel hieraan voldoet, wordt het aankoopbedrag van het retourartikel binnen 5 werkdagen aan u teruggestort.
Indien u de gehele bestelling retourneert, ontvangt u tevens de eventueel aan ons betaalde verzendkosten voor de heenzending terug. Ontvangen korting, wordt met het retourbedrag (evenredig) verrekend. Paypalkosten worden niet vergoed bij retourzendingen.
De kosten voor het terugsturen van het artikel zijn voor uw rekening.

Wat als mijn retour niet voldoet aan de retourvoorwaarden?
Voldoet uw retourartikel niet aan de eerder genoemde voorwaarden, of is het beschadigd geraakt tijdens de verzending van u naar ons (verzending is op eigen risico), dan wordt uw retourzending niet geaccepteerd of we berekenen waardevermindering. Dit zullen wij u voorleggen, u heeft dan de keuze om de waardevermindering wel of niet te accepteren. Waardevermindering wordt met het retourbedrag verrekend. Gaat u niet akkoord met de waardevermindering, dan wordt uw retourartikel niet geaccepteerd. Niet geaccepteerde retourartikelen kunnen, na betaling van verzendkosten, naar u worden teruggestuurd.
Sprookjesjurken faciliteert geen opslag van niet geaccepteerde retourartikelen: wanneer wij binnen 3 maanden geen reactie ontvangen op onze berichtgeving zullen de betreffende artikelen dan ook niet meer beschikbaar zijn om naar u te worden teruggestuurd.Ruilen van een artikel of bestelling
Via onze webwinkel kunt u een artikel niet direct omruilen. Als u het artikel wilt omruilen voor bijvoorbeeld een andere maat, kleur of een ander artikel, dan dient u een nieuwe bestelling te plaatsen. De nieuwe bestelling dient u wel te betalen, wij kunnen de bestellingen niet met elkaar verrekenen. Het "oude" artikel kunt u volgens de hierboven beschreven retourprocedure retourneren.Artikelen terugsturen buiten de zichttermijn
U wilt iets terugsturen, maar de zichttermijn is al verstreken?
Het is bij ons in sommige gevallen mogelijk om ook ná de zichttermijn van 14 kalenderdagen een artikel te retourneren. Stuur hiervoor een email naar info@sprookjesjurken.nl met daarin het bestelnummer. Wij zullen u dan laten weten of dit artikel nog geretourneerd kan worden.
Indien wij akkoord gaan met uw retourzending, zullen wij het aankoopbedrag van het geretourneerde artikel minus 25% met een minimum van €7,50 na ontvangst en controle van de retourzending binnen 5 werkdagen naar u overmaken.
Het artikel dient verder te voldoen aan de retourvoorwaarden, zie: "hoe retourneer ik mijn artikelen?"