verzenden en bezorgen Nederland

Verzendkosten

GLS standaard
GLS zaterdag
Bestellingen vanaf € 10,00*
€ 3,99
€ 8,99
*bij bestellingen onder € 10,00 wordt € 3,00 kleine orderkosten gerekend.
GLS standaard: verzending maandag t/m vrijdag aan het begin van de middag, levering maandag t/m vrijdag. Levering op een postbusadres of antwoordnummer is niet mogelijk.
GLS zaterdag: verzending maandag t/m vrijdag aan het begin van de middag, levering zaterdag (uitgezonderd feestdagen). levering op een postbusadres, antwoordnummer of op een Waddeneiland is niet mogelijk.

Bezorgopties GLS
Als GLS uw bestelling bij ons heeft opgehaald, ontvangt u een email met daarin een link naar de track&trace gegevens. Via deze track&trace geeft GLS aan wanneer de bestelling waarschijnlijk aankomt én heeft u rechtstreeks toegang tot de bezorgopties voor het pakket:
bezorging op hetzelfde adres op een bepaalde datum (op werkdagen) binnen een specifiek tijdvenster van drie uur;
bezorging bij een GLS PakketShop;
afhalen bij een GLS-depot;
de zending weigeren.

GLS standaardlevering
Levering op een postbusadres of antwoordnummer is niet mogelijk.
Tenzij u anders kiest bij het bestellen wordt uw bestelling als standaard pakket met track&trace verzonden via GLS. Op werkdagen (maandag t/m vrijdag) worden aan het begin van de middag de bestellingen door GLS bij ons opgehaald. Als GLS uw bestelling bij ons heeft opgehaald, ontvangt u een email met daarin een link naar de track&trace gegevens. In de regel worden bestellingen de eerstvolgende werkdag volgend op de verzenddag bezorgd (maandag t/m vrijdag). De ontvanger, of diegene die opendoet, bevestigt vervolgens dat het pakket is aangenomen door zijn handtekening in de handscanner van de GLS bezorger te zetten.
Voor de bezorgopties van GLS kijkt u hierboven bij "Bezorgopties GLS".
Wanneer u niet thuis bent wordt de zending eventueel bij uw directe buren aangeboden of eventueel retour genomen om het de volgende werkdag opnieuw bij u aan te bieden.
Sprookjesjurken is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor vertraging die ontstaat bij de vervoerder.

GLS zaterdaglevering
Levering op een postbusadres of op een Waddeneiland is niet mogelijk.
Levering van uw pakket op zaterdag, uitgezonderd feestdagen.
Wilt u uw pakket op zaterdag ontvangen i.p.v. een doordeweekse dag, kiest u dan voor zaterdaglevering.
Op werkdagen (maandag t/m vrijdag) worden aan het begin van de middag de bestellingen door GLS bij ons opgehaald. Als GLS uw bestelling bij ons heeft opgehaald, ontvangt u een email met daarin een link naar de track&trace gegevens. De ontvanger, of diegene die opendoet, bevestigt vervolgens dat het pakket is aangenomen door zijn handtekening in de handscanner van de GLS bezorger te zetten.
Sprookjesjurken is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor vertraging die ontstaat bij de vervoerder.

Verzending met PostNL (onder voorbehoud en enkel op uw verzoek mogelijk)
Mocht GLS al bij ons geweest om de pakketten op te halen, dan kunnen wij in sommige gevallen op uw verzoek verzenden met PostNL. Neemt u contact met ons op wat de mogelijkheden van dat moment zijn. Wij schakelen dan een koerier voor u in (mits beschikbaar) die bij ons uw pakket ophaalt en naar een PostNL locatie rijdt om daar uw pakket aan te leveren. Van de koerierskosten die hiervoor gerekend worden zullen wij de helft (€5,00) aan u doorberekenen alsmede het PostNL tarief behorende bij de verzendwijze van uw pakket
WIj hebben géén overeenkomst met PostNL. Voor een zending die op uw verzoek met PostNL verstuurd wordt, gelden de voorwaarden van PostNL, dit betekent onder meer dat Sprookjesjurken niet aansprakelijk is voor vertraging, beschadiging en verlies van het pakket bij PostNL.

Bestelling zelf bij ons ophalen
Het is mogelijk om uw bestelling zelf bij ons op te halen. U kunt daarvoor vooraf met ons een afspraak maken, het afhaaladres vindt u onder contact.
Uiteraard betaalt u geen verzendkosten bij het zelf ophalen.

Verpakking van een bestelling
Wij versturen een bestelling in een verzendzak of in een doos. Kleding wordt opgevouwen verstuurd. Hierdoor zullen er altijd kreukels in zitten, dit is niet te voorkomen.
Hoepels worden indien mogelijk kleiner gerold waardoor ze toch verzendbaar worden. Gebruikte dozen die nog geschikt zijn voor verzending hergebruiken wij.
Het kan zijn dat uw bestelling ingepakt het formaat van een brievenbuspakketje heeft en de bezorger het dan ook bij u in de brievenbus stopt.
Uw brievenbuspakketje heeft uiteraard wel de behandeling en bescherming van een postpakket gekregen (incusief track&trace).

Extra info omtrent bezorgwijze GLS en onbestelbare pakketten
Diegene die het pakket in ontvangst neemt, tekent hiervoor. Indien er niemand op het opgegeven adres aanwezig is om het pakket aan te nemen, kan de bezorger het bij (naaste) buren proberen af te leveren, of neemt hij het pakket weer mee om het de volgende dag weer te proberen, of gaat het pakket naar het GLS depot indien er onduidelijkheden zijn omtrent het afleveradres.
Wanneer de GLS bezorger het pakket niet kan afleveren kan er naast een opmerking bij de actuele track&trace status ook een "niet thuis bericht" op het adres achter worden gelaten. Hierop kan de bezorger het adres vermelden waar hij het pakket heeft afgeleverd (meestal naaste buren) of aangeven hoe u een nieuwe bezorgafspraak kunt maken, dat kan dan op zijn vroegst een afspraak zijn voor de eerstvolgende werkdag. Als u geen "niet thuis bericht" in de bus heeft gekregen, checkt u dan de actuele track&trace status.
Nadat u het "niet thuis bericht" hebt ontvangen, heeft u 5 dagen om te reageren bij GLS. Indien zij niets van u vernemen, wordt het pakket retour gestuurd naar Sprookjesjurken.
Houdt u er rekening mee dat u zelf verantwoordelijk bent voor het juist invullen van adresgegevens én dat u vooraf organiseert dat uw pakket ook afgeleverd kan worden. De GLS bezorger of Sprookjesjurken kan niet verantwoordelijk worden gehouden als er op het genoemde adres niemand het pakket in ontvangst heeft kunnen nemen door openingstijden/voorwaarden/beperkingen van een afleveradres.
Pakketten die 2x tevergeefs zijn aangeboden door GLS gaan via het depot van GLS retour naar Sprookjesjurken.
Indien een pakket onbestelbaar is, niet in ontvangst wordt genomen/niet op het afhaalpunt wordt afgehaald of aan de deur wordt geweigerd en door GLS weer naar Sprookjesjurken retour wordt gestuurd, zullen de retourkosten bij u in rekening worden gebracht. Deze retourkosten bedragen € 5,00
Extra kosten bovenop GLS standaard (zoals bijvoorbeeld GLS zaterdag) waarvoor u heeft gekozen tijdens het bestellen worden niet vergoed.

Afleveren op ander adres
U kunt een door u gekozen afleveradres invoeren bij het bestellen. Dat hoeft dus niet persé uw eigen huisadres te zijn, maar dit kan ook b.v. een werkadres zijn, het adres van iemand anders of uw vakantieadres (NL).
U bent zelf verantwoordelijk voor het juist invullen van deze adresgegevens én u dient te organiseren dat uw pakket ook afgeleverd kan worden. De GLS bezorger of Sprookjesjurken kan niet verantwoordelijk worden gehouden als er op het afleveradres niemand het pakket in ontvangst heeft kunnen nemen door openingstijden/voorwaarden/beperkingen van een afleveradres.