artikel(en) retourneren


zichttermijn/afkoelingsperiode/herroepingsrecht
De artikelen die u bij ons op afstand koopt heeft u 14 kalenderdagen (zichttermijn) op zicht.
Als u binnen deze periode besluit een (ongebruikt) artikel niet te willen houden kunt u het binnen deze termijn aan ons terugsturen, gebruikt u hiervoor het retourformulier.
Artikelen die speciaal voor u zijn besteld vallen buiten deze regeling en kunt u niet terugsturen.
De zichttermijn is geen probeertermijn, tijdens deze periode is het niet de bedoeling dat het product wordt gebruikt (passen is wel toegestaan) en er dient daarom voorzichtig met het product te worden omgegaan.
De kosten en het risico van de retourzending zijn voor rekening van de klant.
Er zijn een aantal voorwaarden aan het retourneren binnen de zichttermijn verbonden, deze staan in het retourformulier en hieronder.

voorwaarden retouren binnen de zichttermijn/afkoelingsperiode/herroepingsrecht
Alleen ongebruikte en ongewassen artikelen die zijn voorzien van alle labels, kaartjes, toebehoren en productverpakking kunnen worden geretourneerd. Labels mogen niet zijn verwijderd en productinfo en productverpakking dient tevens te worden geretourneerd.
Onder gebruikt wordt verstaan: gedragen, gebruikt, gewassen, zichtbaar gepast, beschadigd, vlekjes/haaltjes/zichtbare sporen op het artikel, rooklucht/etenslucht/overige indringende geur, dierenharen.
Retourneren is mogelijk binnen 14 kalenderdagen (de zichttermijn) na ontvangst van het artikel.
Gratis actieartikelen horend bij uw bestelling/het artikel dienen tevens te worden geretourneerd.
Indien een actieartikel (van bv de combinatieaanbieding waarbij het extra actieartikel goedkoper wordt) wordt gehouden en het andere deel wordt geretourneerd, vervalt de actieprijs op het extra artikel en zal de normale verkoopprijs voor dit gehouden artikel worden berekend.
Wij controleren alle retourartikelen op bovengenoemde punten en nemen geen artikelen retour als blijkt dat ze onder de noemer "gebruikt" vallen.
Pruiken/haarstukken/vlechten zijn uitgesloten van retour (wegens hygiënische redenen) en kunt u niet terugsturen.
De kosten en het risico van de retourzending zijn voor uw eigen rekening.
U dient te zorgen voor een deugdelijke retourzending.
Sprookjesjurken behoudt zich het recht voor om geretourneerde producten te weigeren of om een gedeelte van het reeds betaalde bedrag in te houden, wanneer het vermoeden bestaat dat het product reeds is gebruikt of door schuld van de klant is beschadigd of is bevuild.

retouren ná de zichttermijn
Het is in sommige gevallen mogelijk om ook ná de zichttermijn van 14 kalenderdagen een artikel te retourneren.
Kijk voor de voorwaarden hiervan onder aan deze pagina.

hoe stuurt u iets terug?
Gebruikt u voor het retourneren van een artikel ons retourformulier
Uw retourzending dient daadwerkelijk te worden afgeleverd op ons (retour)adres in Scharsterbrug.
Ongefrankeerde retourzendingen of zendingen onder rembours worden door ons niet geaccepteerd.
Zorgt u ervoor dat u het verzendbewijs van uw retourzending bewaart totdat wij uw retourzending hebben ontvangen en dit hebben bevestigd.
Zorgt u voor een deugdelijke retourzending (goed verpakt en duidelijk geadresseerd).

welke kosten krijgt u terug/niet terug bij een retourzending binnen de zichttermijn/herroepingsrecht?
De kosten voor het terugsturen van (een deel van) de bestelling zijn voor uw rekening.
Bij het retourneren van een volledige bestelling ontvangt u de door Sprookjesjurken gerekende verzendkosten (€ 2,99 voor Nederland en € 4,99 voor België) van de heenzending retour. Bij het retourneren van een deel van de bestelling ontvangt u deze gerekende verzendkosten van de heenzending niet retour. Extra betaalde verzendkosten, die buiten de door ons aangeboden goedkoopste standaard verzendkosten vallen (zoals kosten voor express zendingen en remboursverzendkosten) worden niet geretourneerd.
Na ontvangst en controle van de retourzending wordt het aankoopbedrag en eventuele verzendkosten binnen 5 werkdagen gecrediteerd (teruggestort).
Ontvangen korting, wordt op het retourbedrag (evenredig) verrekend.
Paypal betalingskosten worden niet gecrediteerd bij een retourzending.
Inpakken/cadeaukosten worden niet gecrediteerd bij een retourzending.
Kleine ordertoeslag wordt niet gecrediteerd bij een retourzending
aanvullend: wat gebeurt er met een actie/aanbieding/kassakoopje enz. bij (deels) retourzenden? 
Indien u (een deel van) een actieartikel of actieaanbieding retour stuurt en daarmee de actie niet meer van toepassing is, of dit invloed heeft op de totstandkoming van de actie/aanbieding, vervalt de actie/aanbieding en zullen wij dit (evenredig) verrekenen.
Indien een actieartikel (van bv de combinatieaanbieding waarbij het extra actieartikel goedkoper wordt) wordt gehouden en het andere deel wordt geretourneerd, vervalt de actieprijs op het extra artikel en zal de normale verkoopprijs voor dit gehouden artikel worden gerekend.
Kassakoopjes zijn tot stand gekomen a.d.h.v. het bestelde artikel of een minimumbestelbedrag. Indien u artikelen retourstuurt, maar het kassakoopje houdt, vervalt het bedrag van het kassakoopje en zal de normale verkoopprijs voor dit gehouden artikel worden gerekend.

u wilt uw artikel ruilen voor een andere maat of een ander artikel?
Het ruilen van een artikel voor hetzelfde artikel in een andere maat of kleur of het ruilen van een artikel voor een ander artikel geldt als een nieuwe bestelling. U kunt het ontvangen artikel binnen de zichttermijn retour sturen (volgens de hieboven beschreven retourprocedure) en het gewenste artikel bestellen in onze webwinkel. Het bedrag van uw retourzending wordt binnen 5 werkdagen na ontvangst en controle van de retourzending naar u overgemaakt.

u wilt iets terugsturen, maar dit is buiten de zichttermijn?
Het is bij ons in sommige gevallen mogelijk om na de zichttermijn van 14 kalenderdagen een artikel te retourneren, dit is mogelijk tot 3 maanden na aankoop van het artikel.
Neemt u eerst contact met ons op om te informeren of wij uw artikel nog terug kunnen nemen, dit is namelijk niet altijd het geval.
Indien wij akkoord gaan met uw retourzending, zullen wij het aankoopbedrag van het geretourneerde artikel minus 20% van het aankoopbedrag met een minimum van 6 euro na ontvangst en controle van de retourzending binnen 5 werkdagen naar u overmaken.
Alleen ongebruikte en ongewassen artikelen die zijn voorzien van alle labels, kaartjes, toebehoren en productverpakking kunnen worden geretourneerd. Labels mogen niet zijn verwijderd en productinfo en productverpakking dient tevens te worden geretourneerd.
Onder gebruikt wordt verstaan: gedragen, gebruikt, gewassen, zichtbaar gepast, beschadigd, vlekjes/haaltjes/zichtbare sporen op het artikel, rooklucht/etenslucht/overige indringende geur.
De retourartikelen mogen niet zijn bewaard in rokerige ruimtes of keukens.
Pruiken die uit de verpakking zijn gehaald/zijn gepast kunt u om hygiënische redenen niet terugsturen.
De kosten en het risico van de retourzending zijn voor uw eigen rekening.
U dient te zorgen voor een deugdelijke retourzending.